LOKALNO PREZRAČEVANJE

Lokalno prezračevanje bo poskrbelo za zdrav in svež zrak v vašem že naseljenem domu. Za vedno se znebite vlage in plesni.

lokalni-rekuperator-Mitsubishi-electric

Dvosmerni lokalni rekuperatorji

Najbolj tipična predstavnika dvosmernega lokalnega prezračevanja sta Mitsubishi Loosnay VL-50SR2E in Mitsubishi Lossnay VL-100EU5-E. Gre za kvalitetni in zmogljivi napravi za lokalno prezračevanje, ki se ponašata z dobrimi lastnostmi. Namenjeni sta predvsem tam, kjer želimo z čim manj enotami prezračevati prostore in odpraviti težave z vlago in plesnijo. Hkrati pomenita nižjo investicijo v lokalno prezračevanje, saj za enako učinkovitost potrebujemo manj enot.

centralno-prezračevanje

Enosmerni lokalni rekuperator

Enosmerni lokalni rekuperatorji za lokalno prezračevanje oziroma cevni rekuperatorji so namenjeni za prezračevanje predvsem manjših prostorov. Vgradijo se tam, kjer ni zahteva po prezračevanju tako velika, v primerjavi z dvosmernimi lokalni rekuperatorji. So stilsko precej minimalistični v primerjavi z dvosmernimi, vendar je tudi njihova učinkovitost precej manjša, in sicer v povprečju približno 50%. Delujejo v izmeničnem taktu in jih je priporočljivo montirati v parih, kot tudi narekuje Ekosklad, kot pogoj za pridobitev subvencije.

Lokalni rekuperator Mitsubishi Electric Lossnay VL-50SR2-E

V tem predstavitvenem videu vam predstavljamo lokalni rekuperator priznanega japonskega podjetja Mitsubishi Electric, in sicer model VL-50SR2-E. Gre za kvaliteten, zmogljiv in sodoben lokalni rekuperator z dolgo življenjsko dobo. Njegovo delovanje vas ne bo razočaralo saj ima kar nekaj prednosti, kot so: zelo dobro dušenje zvoka, konstanten visok izkoristek, dvosmerno delovanje, cenovno ugoden, opcijski filter F7 in tiho delovanje.

Montaža lokalnega prezračevanja

Lokalno prezračevanje opravlja enako nalogo, kot centralno prezračevanje. Razlika je le v tem, da pri lokalnem prezračevanju vsaka lokalna enota deluje samostojno oziroma v paru. Po objektu, ki ga prezračujemo ni razpeljanih prezračevalnih cevi, kar nam zelo olajša samo vgradnjo prezračevalnega sistema. V kolikor bi bilo potrebno do vsakega prostora razpeljati cevi, bi to pomenilo, kar precejšen v objekt. Tako je lokalno prezračevanje idealno za obstoječe in naseljene objekte.
Z vgradnjo lokalnega prezračevanja ne pridobimo samo svežega zraka, ampak se znebimo tudi vlage, plesni in strupenih plinov, ki se nabirajo v prostoru. Nekaj najbolj priznanih proizvajalcev lokalnih rekuperatorjev:

Mitsubishi Electric
Blauberg Ventilatoren gmbh
Brink

Glavni namen lokalnega prezračevanja z rekuperacijo toplote je v prezračevan prostor prečrpati svež zrak od zunaj. Lokalni rekuperator bo z energijo notranjega zraka segrel vstopni zrak od zunaj z minimalnimi toplotnimi izgubami. Pri tem pa bo vstopni zrak še prefiltriral skozi vgrajene filtre. Pri dovajanju in odvajanju zraka je pomembno, da se dovodni in odvodni zraka fizično ne mešata med seboj, ampak si izmenjata samo temperaturo.
Lokalno prezračevanje je energetsko učinkovita in sodobna rešitev za ureditev prezračevanja bodisi posameznih prostorov ali celotnih objektov. Kvalitetni lokalni rekuperator bo poskrbel za vaše zadovoljstvo. Vsak lokalni rekuperator ima normiran izkoristek, ki nam pove koliko toplote bo ohranil pri izmenjavi zraka. Večji kot je procent, manj energije bo izgubljene z prezračevanjem. Kot smo že omenili, bo vstopni zrak ne samo rekuperiran ampak tudi filtriran. V lokalnih rekuperatorjih so najpogostejši filtri stopnje G3. Naprednejši lokalni rekuperatorji nudijo opcijsko filtre F7, kateri so sposobni zadržati cvetni prah in zdravju najbolj škodljive delce PM10 in večje .
Z vgradnjo kvalitetnega lokalnega prezračevanja poskrbimo za več stvari hkrati, in sicer za svež zrak, zmanjšamo toplotne izgube pri prezračevanju, iz prostora odstranimo strupe in zmanjšamo možnost nastanka zdravju škodljivih plesni.

certifikat omisli.si

KONTAKTNI OBRAZEC